2010. október 18., hétfő

Miért a cím?

Az anyát, gondolom, nem kell magyarázni. Kettő fiúgyermekből következik, ez idő szerint az egyik 2 hónapos, a másik 2 éves.

A gondolat definíciója ebben a blogban: "ami eszembe jut". Magvas vagy mag nélküli; felszíni vagy mélyenszántó; filozófikus vagy röhejes - bármilyen lehet. Néha csak annyi, hogy le akarom írni, mi történt velünk. Máskor elmélkedni akarok egy témán. Megint máskor meg játszani a szavakkal. Szóval ilyesmi.

A karrierista a legizgibb szó ebben a címben. Karrieristának vallom magam, nem abban az értelemben, hogy vezérigazgató akarok lenni valami multicégben (legfeljebb a sajátomban, ha lesz valaha); hanem abból a szempontból, hogy szeretnék karriert befutni - a saját értelmezésem szerint. Ez nem annyira a pozícióról szól, vagy a fizetésről (az én szakmámban egyiket sem osztogatják olyan nagyon, a szakmámat pedig szeretem, maradok :)), mint inkább a szakmai fejlődésről, izgalmas feladatokról, előrelépésről, hitelességről, tudásról.
Mivel ez utóbbiak eléréséért is legalább annyit kell dolgozni, mint a pozícióért vagy pénzért, érintettnek érzem magam a család és/vagy karrier??? kérdéskörben, nem is kicsit.

Szilárdan elhatároztam, hogy család ÉS karrier (innen a blog URL-címe), a megvalósítást itt (is) követhetitek nyomon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése