2010. október 31., vasárnap

Család - és az időtényező

Nem mondtam, hogy egy csomó ideig nem fogok idejutni? Azonnal el kell kezdenem lottózni... Most is fél 11 van, és nekem már régen aludni kellene pötyögés helyett. Szülőapám ma délutáni hozzájárulása a társalgáshoz az a szösszenet volt, miszerint a rádióban hallotta, hogy valami kutatás szerint a kisgyerekes anyák a legkialvatlanabbak az összes vizsgált csoport közül. Nem akartam mondani neki, hogy ezt minden kutatás nélkül is megmondta volna neki bármely kisgyerekes anya. De nem baj, mert most már legalább tudományos bizonyítékunk is van!

Felállás: Dani reggel fél 7 - 7 körül kel. Délután vagy alszik vagy nem, de tuti nem akkor, amikor Dávid is alszik. Este fél 9 és 9 között fekszik le. Az éjszakát ő átalussza (legtöbbször) - Dávid (aki ma három hónapos, jupííí) ezzel szemben vagy átalussza az éjszakát vagy nem, mostanában inkább nem. Ergo legalább egyszer éjjel is kelek. Ő 6 - fél 7 körül ébred, utána jön a nagy dilemma: próbáljak még egy kicsit aludni, vagy nem érdemes?

Lényeg: reggel fél 7 és este 9 között 100% gyerekfelvigyázás van, kizárólag olyasmit lehet csinálni, amiben a kölkök is részt tudnak venni. Semmilyen szinten nem tűrik, hogy ne rájuk figyeljek. Kortünet, ez van. Mosni, mosogatni tudok, mert abban Dani segít. A főzésben és a sütésben is, itt a segítség következtében megnövekedett időigényt kell betervezni, de megoldható. Az olvasás, telefonálás, netezés, vasalás, hajmosás, felnőttekkel való beszélgetés és hasonlók kívül esnek a körön. Ezeket este 9 utánra kell ütemeznem (nem, a fél 7 előtt nem reális). Ha az apjukkal is akarok két szót váltani valami felnőtt témáról, akkor az is ebbe az idősávba esik.

Képlet: napi 8-9 óra alvás nélkül működésképtelen vagyok. Napközben nincs pihenés, valamelyik mindig ébren van. Számoljunk fél 7-es keléssel, plusz kb. háromnegyed órás éjszakai ébrenléttel. Adjuk hozzá a megszakított alvás miatti kipihentségdeficitet.

Kérdés: mikor kell lefeküdnöm ahhoz, hogy kipihenjem magam?

Válasz: legkésőbb 9-kor, Danival.

Na, ez az, amit nem csinálok. Eredmény: lásd a fent idézett kutatást...

1 megjegyzés:

  1. És a kisgyerekes apák!? Ők is igen jó versenyben vannak, pláne ha agyament órákat dolgoznak, és komolyan szeretnének (minőségi) időt tölteni a gyerekekkel.

    VálaszTörlés